Shockwave

Shockwave therapie bij SFG

Shockwave therapie

Shockwave therapie is een effectieve aanvulling op de fysiotherapiebehandeling bij chronische pijn zoals hielspoor, verkalking in de schouder, een tennisarm of golfelleboog. Loop jij al lang met dergelijke klachten rond, maar is er nog geen effectieve oplossing gevonden? Dan is shockwave therapie wellicht de oplossing! Shockwave therapie is een doeltreffende methode om chronische of langdurige blessures en pijnklachten effectief te behandelen.
  • black-shape

Effectieve behandeling tegen chronische pijn .

Shockwave therapie

Wat houdt shockwave therapie in?

Shockwave therapie is een effectieve methode waarbij gebruik gemaakt wordt van schokgolven. Deze verplaatsen zich naar de plek van de blessure, waar de bloedsomloop en stofwisseling verbeteren. Het lichaam wordt gestimuleerd om de blessure zelf te genezen. Dit zorgt voor vermindering van pijn waardoor training en dagelijkse activiteiten makkelijker uit te voeren zijn.

Bij welke klachten kan shockwave therapie helpen?
De fysiotherapeut kan shockwave gebruiken bij langdurige peesklachten aan jouw hiel, achillespees, knie, elleboog en schouder. Ook bij klachten aan jouw scheenbeen (shin splints) en bij spierverrekkingen kan shockwave uitkomst bieden.

Behandeling met shockwave
Na het vaststellen van de oorzaken van de pijn, eventueel door middel van echografie, kan de fysiotherapeut in overleg met jou besluiten om shockwave toe te passen. De methode is onderdeel van een fysiotherapie behandeling en duurt slechts 5 à 10 minuten. Binnen 4-6 behandelingen is de pijn aanzienlijk verminderd.

Heb je interesse in de behandeling met shockwave dat kan!! Maak een afspraak via 0345-581000.