Sport veilig en verantwoord

Sport & Fitness Geldermalsen is sinds 2015 een officieel NL Actief Preventiecentrum!!

Wat houdt het keurmerk preventiecentrum in? 

Heeft een centrum dit predicaat, dan ben je op de plek waar mensen met (een verhoogd risico op) een chronische aandoening zoals diabetes, niet aangeboren hersenletsel, reuma maar ook met overgewicht/obesitas, veilig en met plezier kunnen sporten.

Het preventiecentrum werkt volgens een afgesproken protocol waarin metingen en persoonlijke programma’s vastgelegd zijn om jou als klant optimaal te begeleiden. Deze begeleiding wordt uitgevoerd door speciaal opgeleide instructeurs. Er kan natuurlijk ook altijd gezellig in groepsverband gesport worden. Een preventiecentrum werkt samen met huisartsen, fysiotherapeuten en met de gemeente. Zij verwijzen door omdat ze weten dat het preventiecentrum de juiste zorg levert en de instructeurs over de juiste kwalificaties beschikken.

Kortom: bij een preventiecentrum ben je in goede handen!

Waaraan moet een preventiecentrum voldoen?

Net als ieder bij NL Actief aangesloten centrum, moet een preventiecentrum voldoen aan alle eisen van het NL Actief keurmerk. Voor preventiecentra gelden aanvullende eisen, afhankelijk van het specialisme dat zij bieden. In alle gevallen moet het centrum beschikken over professionals met het branchediploma ‘bewegingsdeskundige’. NL Actief heeft competentieprofielen opgesteld voor bewegingsdeskundigen met diverse specialismen.

SFG is ook een gecertificeerd NL Actief Preventiecentrum. Wij zijn bevoegd om jou te helpen bij Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), diabetes, overgewicht, COVId, reuma of andere chronische aandoeningen. Steeds meer Nederlanders willen of moeten gaan sporten om hun leefstijl en gezondheid te verbeteren.  Huisartsen en eerstelijns professionals adviseren mensen met diabetes, chronische aandoeningen of overgewicht ook steeds vaker om (meer) te gaan bewegen. Dat doen ze alleen als ze ervan overtuigd zijn dat het fitnesscentrum de juiste zorg kan leveren en de instructeurs over de juiste kwalificaties beschikken.

Waar vindt u een veilige sportomgeving waar u op maat kunt sporten met instructeurs die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van mensen met diabetes, overgewicht of een chronische aandoening? Bij NL Actief Preventiecentra. Deze centra gaan een stapje verder dan de reguliere dienstverlening en zijn optimaal ingericht om mensen met specifieke aandoeningen zoals diabetes en obesitas veilig en effectief te begeleiden en trainen. 

Contact

Sport & Fitness Geldermalsen SFG BV
Rijnstaat 33
4191 CK Geldermalsen

0345581000
Start nu met buitentraining

Start nu met buitentraining

Geplaatst op: 2023-03-01

Is binnen in een sportschool zitten niks voor jou? Maar wil je wel fit, sterk en soepel de zomer in & vind je sporten in de buitenlucht echt wat voor jou!? Dan is bootcampen wat voor jou!! We starten woensd...

Lees meer Meer nieuws
eGym & smart flex bij Sport & Fitness Geldermalsen

eGym & smart flex bij Sport & Fitness Geldermalsen

Geplaatst op: 2021-09-22

VOORDELEN VAN EGYM  Veilige, effectieve & comfortabele training door 1RM test Leuk, makkelijk & motiverend Tijdsefficiënt: 2x per week 30 minuten Individuele trai...

Lees meer Meer nieuws